Ingrediente aluat:
250 gr faina
150 ml apa calduta
15 gr drojdie proaspata+1 lingurita sare+1lingurita zahar
100 ml ulei
Pentru umplutura:
250 gr spanac crud/fiert 1 ceapa, 150 gr cascaval sau branza dulce de vaci, 1 leg marar, sare, piper
Se toarna faina amestecata cu sarea si zaharul intr-un castron, se adauga drojdia si apa calduta cate putin pana ce amestecul devine omogen, cu aspect de pasta moale. Adaugam si uleiul, amestecam si punem la caldura castronul acoperit cu un servet umed (20 min).
In timp ce aluatul sta la caldura, pregatim umplutura: taiem ceapa marunt si o punem in tigaia preincalzita cu 3 linguri de ulei, adaugam spanacul taiat bucati de ~ 2cm si inabusim la capac 10 min.Oprim focul si adaugam sare, piper si mararul tocat marunt si cascavalul sau branza dulce.
Dupa ce aluatul a crescut 20 min, punem pe o planseta faina si amestecam cu bucati de aluat de marimea unei mingi de ping-pong; intindem bila pe planseta cu sucitorul pana ajunge la o grosime de 2-3 mm. Adaugam 2 linguri de umplutura pe 1/2 din suprafata lipiei si apoi lipim lipia ca o semiluna. Luam o farfurie mica si cu muchia decupam marginile lipiei, pentru a fi siguri ca s-au lipit bine.
Punem o tigaie din teflon(sau putem folosi un gratar electric) la incins, si adaugam lipia; dupa 2 min, cand e rumenita se intoarce cu o paleta si o mai lasam 1-2 minute.
Varianta: umplutura se poate face si cu carne de pui, ciuperci sau alte legume.
Pofta buna!
Daca sunt la fel de gustoase precum arata.....vreau sa imi faci si mie (ha, ha, ha)
RăspundețiȘtergere