BORA BORA

BORA BORA

miercuri, 9 martie 2011

Pui cu ananas si sos dulce-acrisor

Ingrediente:
2 buc mari piept de pui
1 ceapa mai mare
3-4 ardei gras combinati rosii/galbeni/verzi
2-3 catei de usturoi
1 cutie compot de ananas
100 gr alune
2-3 linguri ketchup
6 linguri otet
3-4 linguri zahar brun(se poate folosi si zahar obisnuit)
3 linguri ulei
sare, piper macinat

Sosul: amestecam zahar+otet+ketchup+sare+piper
Carnea(spalata)se taie cubulete si se prajeste in putin ulei impreuna cu ceapa taiata julien, se inabusa timp de 10 min .Dupa ce scade, punem si ardeiul taiat cubulete sau feliute(prajit si el separat cu 1 lg de ulei pret de 5-6 min si adaugam sosul.
Dupa 5 min adaugam in tigaie si ananasul+alunele(strivite)+usturoiul feliute.

Actiunea se petrece intr-o tigaie cu capac.

Se serveste cu orez basmati.


Pofta buna!

Un comentariu: